Ihminen ja luonto, Kaupungissa, Melonta, Meri, Retket, Syksy

Amager Strand

Saatuamme tarpeeksi cityhulinaa Kööpenhaminan keskustasta, päätimme seuraavaksi päiväksi etsiytyä jonnekin lähemmäs luontoa. Karttatutkimukset paljastivat, että Amagerin ranta-alue oli vain parin kilometrin päässä yöpymispaikastamme, joten suuntasimme seuraavana päivänä askeleemme sinne.amager4

Ai niin, yöpymisistä on pakko kertoa sen verran, että varasimme nyt ensimmäistä kertaa asunnon airbnb:n kautta, ja se kyllä kannatti! Suosittelen ehdottomasti palvelun käyttämistä kaikille reissaajille! Saimme ihanan kaupunkiasunnon käyttöömme hintaan 69€/yö. Tämä oli Köpiksen yksityisessä asumustarjonnassa hinnaltaan keskiluokkaa. Halvemmallakin olisi päässyt, mutta nyt ensikertalaisena ja lapsen kanssa matkustavana yritin valita mahdollisimman mukavan yöpaikan, jossa saisimme olla ihan keskenämme. Oli rentouttavaa palata retkipäivien jälkeen asunnolle, kokkailla ja antaa lapsen leikkiä rauhassa talon leluilla. Syyslomalle lähteneellä isäntäperheellä sattui vielä olemaan ihan samanikäinen lapsi, joten lelut olivat juuri sopivia tytön käyttöön. Hotellissa tai hostellihuoneessa meininki olisi ollut aika erilainen!

Mutta siis Amager Strandille. Päivä alkoi hyvin. Jo kaukaa näimme, että laguunissa oli meneillään melontakilpailu.amager2

Pysähdyimme katsomaan sitä kävelysillalta, ja bongasimme joukosta oman voittajasuosikin. Emme nähneet maaliintuloa, koska kyseessä oli jokin pidempi rupeama jonka aikana laguuni kierrettiin moneen kertaan, mutta olen silti ihan varma voittajaparista, kauniista tekniikasta ei voi erehtyä…

amager1

Tällaiselle päivälle kuuluu tietysti osua reissun paras ruokakokemus. Söimme lounaan lämpimällä terassilla. Täydellisessä vuohenjuustosalaatissa oli tilkka hunajaa ja jopa tuoreita boysenmarjoja – en sentään ihan kaivanut kameraa esille.

amager5

Laguunin ympäri kulki monen kilometrin pituinen kävelyreitti, jonka varrella oli vaikka mitä hauskaa tekemistä. Näimme paljon lenkkeilijöitä, rantatallustelijoita, sunnuntaikävelijöitä, rullaluistelijoita, ja muutaman uimarinkin.amager3

Lopulta löysimme myös melontaklubin. Hienot puitteet melonnalle, kun voi joko lähteä suoraan ulos merelle, tai pysytellä laguunin suojissa harjoittelemassa!

amager6

Klubilla ja koko rannalla oli juuri se ihanan tervehenkinen meininki, mitä aina muutenkin ihailen Tanskassa. Ihmiset liikkuvat ja urheilevat paljon, mutta rauhallisesti ja rennosti. Aamulla pyöräillään töihin, kun on ensin kiskaistu lähileipomon lämpimät leivät vatsaan. Melonnan jälkeen tankataan märkäpuvut päällä grillistä hodareita ja juodaan tuoppi olutta. Anteeksi yleistys, mutta suomalainen menisi kotiin kirjoittamaan sykemittarin lukemat harjoituspäiväkirjaan.amager7

Jos minulla olisi ollut pyyhe mukana, olisin mennyt uimaan tästä upeasta…ööh…uimarakennelmasta.amager8amager9amager10

Mutta pyyhettä ei ollut, joten tyydyin vain hehkuttamaan rakennuksen kauneutta ja sulautuvuutta ympäristöönsä. Yleinen hehkutus tuntui jo pursuavan yli äyräidensä, mutta siihen oli niin paljon syitä joka puolella! Tunnelma, kauniit rakennukset, koko ajan taustalla näkyvät tuulivoimalat. Kotiinpäin lähtiessämme ohitimme vielä ihan valtavan pyöräparkkipaikan. Voi riemua! Amager Strand – toivottavasti tapaamme vielä!

amager11

 

Amager Beach in Copenhagen – gotta love! We spent a whole day there. It was close to our beautiful ”home”, which we found on airbnb. (I can now recommend both Amager Beach and airbnb.)

 

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Amager Strand”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s