Ihminen, Ihminen ja luonto, Sää, Syksy

Melkein marraskuu

aurinkoo1

Kuinka selviät kaamoksesta, miten selätät talven, pimeys tulee osta kirkasvalolamppu…lehtiotsikoiden syysvihamielisyys karkaa käsistä aina juuri näinä päivinä. ”Harmaa vuodenaika on myrkkyä mielelle ”, sanoo hesarikin, ilmeisen tosissaan.

aurinkoo2

Pimeän vuodenajan vaikutusten ei pitäisi mielestäni ylittää uutiskynnystä. Sama kuin kerrottaisiin, että yöllä on huono vaikutus ihmiseen, se väsyttää ja lamauttaa. Jos siis yrittää valvoa ja olla yhtä tehokas kuin päivällä.

aurinkoo3

En aio tänäkään vuonna hankkia kirkasvalolamppua, vaan katselen tätä ihmeellistä vinoa valoa niinä päivinä kun sitä meille suodaan. Muulloin sulaudun mielelläni tuonne harmauteen ja rauhaan, ennen ensi kevättä.

Almost November, it’s getting darker. The newspapers are telling that it’s not good for us. I don’t believe it.

Mainokset

1 vastaus artikkeliin “Melkein marraskuu”

  1. Komppaan nnnniin ajatuksiasi! Ensinnäkin, jo Loistoluodon kuvista näkee, että syksyn valo on ihmeellinen, tosin erilainen ja lyhytkestoisempi kuin kesällä.

    Olen ehdottomasti syksyihminen ja hämäräihminen. En ymmärrä kirkasvalolamppuja yhtään. Äidilläni on sellainen ja tulen sen särisevästä valosta suorastaan vihaiseksi. Nyt on pehmeiden valojen aika. Mieluummin monta pientä himmeää lamppua, ja iltaisin lisäksi kynttilän lämpöistä hehkua, kuin päänsärkyä aiheuttava megaporotus. Vuodenajoilla on tarkoitus, etenkin meille pohjoisen pallonpuoliskon eläjille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s