Girl power!, Ihminen

Voi Fitness!

En taida saada mitään muuta kirjoitettua, ennen kuin höpötän puhki toissailtana kokemani ”silmienavautumisjärkytyksen”. Päädyin muutaman klikkauksen kautta ehkä maailman pahimmalle fitness-instagram-tilille. Sinne ihmiset lähettävät itsestään ennen/jälkeen kuvia, kun ovat toteuttaneet kuuluisan personal trainerin 12 viikon bikinikunto-ohjelman. Traineri itse laittaa tietysti myös kuvia litteästä vatsastaan ja salaattiannoksistaan. En todellakaan linkkaa sivustoa tänne, koska en tahdo levittää sitä.. Ja varmaan monelle osoite on ollut tuttu jo pitkään, minä vain museomummona olen ollut täysin (onnellisen) ulkona tästäkin. Saa nauraa, mutta en totta puhuen ole meinannut saada nukutuksi kahteen yöhön, kun olen niellyt järkytystä tästä yhteisöllisestä ortoreksiasta.

Olin kai jostain syystä tuudittautunut siihen uskoon (niin, oma syy, en näköjään todellakaan seuraa aikaani), että mallimaailma on terveesti pulskistunut sitten 90-luvun, laihuus on jo so last season, ja nyt ollaan vain iloisesti terveitä ja hyvinvoivia, syödään herkullisia ruokia, harrastetaan liikuntaa jotta keho ja mieli voisivat hyvin. Että naiset ovat jo niin itsevarmoja, että haistattavat pitkät ”bikinikunto”-vaatimuksille, ja astelevat rannalle sellaisina kuin ovat, vaikka alasti jos bikinit eivät näytä hyvältä. Öö, ei.

Moni on ehkä ehtinyt hitaasti lämmetä fitness-buumille, minulle tämä lävähti kerralla päin kasvoja, ja voin heti sanoa että en tule lämpenemään! Tässä ”urheilussa” ulkonäkö on kaiken keskiössä. Kroppa on näyttelyesine, jota kiillotetaan ja puunataan. Treeni on suoritus, josta tulee vahvan näköiseksi. (Tottakai on mahtavaa olla vahva, nopea tai notkea, ja joskus tällaisen ominaisuuden olemassaolon/sen puutteen toteamiseen voi jopa käyttää jonkinlaista ulkoista mittaria tai peiliä, mutta…!)

Ehkä inhottavinta on se, että fitness-elämä ei jää vain harvalukuisten tosiharrastajien keskuuteen, vaan sosiaalinen media taikoo siitä jotakin, mihin kuka tahansa pystyy – ja mihin siis jokaisen on syytä ryhtyä. ”To be a better version of yourself”. Oksettavaa! En tahdo edes miettiä, millaista on olla 15-vuotias ulkonäöstään epävarma tyttö tällaisena aikana. Tai sitä, miltä tuntuu joka ikisellä elämänalalla yrittää ottaa itsestään kaikki irti?

Mielestäni ihmisen ulkomuoto on vain seurausta eletystä elämästä, ja aina mielenkiintoinen. Työmatkapyöräilijän rautaiset reidet, kalastajan karheat peukalot, viulistilla painauma leuantyvessä. Ikuisesti iloisilla ylikierroksilla käyvän ystävän tikkujalat, ruokaa ja tarinoita rakastavan matamin muhkeus. Kuka jaksaa etsiä virheitä? Ja mitä ne edes ovat?

(P.S. Gloria vastasikin jo:  )

viat1viat2viat4viat5viat3

Koska en enää jaksanut kuvata, kuvista puuttuvat: Raskaat luomet, Suuri nenä, ja Pienet, syvällä olevat silmät. Hyvää yötä.

I could’t sleep, because I was so worried about fitness-boom. After writing this, I think I can sleep again.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s