Kirjat

Muualta

Löysin takaisin nuortenkirjojen pariin muutama vuosi sitten. Lukiossa alkanut ”aikuisten kirjojen” ja klassikoiden lukeminen oli vienyt niin mennessään, etten enää katsahtanutkaan muualle. Onneksi herkkäuninen vauvani herätti minussa tarpeen löytää lukemista, joka olisi nopea aloittaa, helppo laskea käsistään häiriön sattuessa (ilman että tuhannet nimet ja hankalat juonikuviot menisivät sekaisin minkä seurauksena pitäisi harppoa satoja sivuja taaksepäin etsien avainkohtia – ja sitten vauva jo taas parkuisikin), ja silti sisällöltään ihan täyttä tavaraa. Etsiydyin siis kirjaston nuortenkirjahyllyjen väliin monen vuoden tauon jälkeen. Onneksi!

Kirjailija Sari Peltoniemi saa minut uskomaan jonkinlaiseen kauniiseen porttiteoriaan; hänen kirjojensa jälkeen paluuta takaisin ”vain aikuistenkirjallisuuteen” ei enää ole ollut. Peltoniemen ”Ainakin tuhat laivaa. Kertomuksia täältä ja muualta” avasi oven jonnekin sellaisiin sfääreihin, minne en olisi koskaan uskonut meneväni. Muistin yhtäkkiä, vuosien tauon jälkeen, että kirjat voivat tarjota tällaisiakin elämyksiä. Jotain ihan muuta.

Nuortenkirjat edustavat kirjojen maailmassa tarkalleen samaa, mitä nuoret ihmiset edustavat muiden kansalaisten joukossa. Anarkismia, suoruutta, kaiken falskin paljastamista. Sekavaa huumoria, heittäytymistä, eriskummallisia kokeiluja, tunteiden ääripäitä. Epätäydellisyyttä ja kasvua. Eli kaikkea sitä, mikä oikeasti on kiinnostavaa.

nuortenkirjat

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s