Meri, Sää, Talvi

72 tuntia

myräkkä1

Olemme säästyneet pidemmiltä sähkökatkoksilta, vaikka parin päivän ajan on taas myrskynnyt. Ratkaisevaa on se, että tuuleeko ainoastaan täällä, vai myös sisäsaaristossa ja mantereella. Jos tuulee vain merellä, ei sähkökatkoksia yleensä tarvitse miettiä. Mutta myrskyn kaataessa puita sähkölinjoille mantereella, pimenee täälläkin.

Kun kovaa tuulta luvataan, keitämme vettä termoksiin. Katson, että yhtään astiaa ei ole likaisena, akut ovat täynnä kaikissa mahdollisissa laitteissa, otsalamput tallella, kynttilät ja tulitikut hollilla. Kaasukeittimet ja varamuonatkin voivat välillä tulla tarpeeseen. Göteborgissa käydessämme kaupungilla oli hieno kampanja, jossa kehotettiin ihmisiä aina varautumaan katastrofien (pienten tai suurten) varalta kolmen vuorokauden ruoka- ja vesivarastoin. Kotona pitäisi aina olla ylimääräistä ruokaa ja juomavettä. 72 tuntia – mitä tarvitset sinä aikana?

Nyt olen iloinnut pakastemarjojen puolesta, joiden ei tällä kertaa tarvinnut sulaa (miten ne ovatkin niin rakkaita, itsepoimitut kesämuistot!). Olemme käyneet kuuntelemassa aaltojen pauhua Eteläniemessä. En edes yritä tosissani kuvata aaltoja, se on ristiriitaista puuhaa: miten jokin, jossa oleellista on liike, taipuu luontevasti pysäytyskuvaan? Minä en ainakaan osaa, joten räpsäisen vain jotain. Ja aallot muuten näyttävät kuvissa aina pienemmiltä, mitä luonnossa!

myräkkä2

Stormy weather, but still no blackouts.

 

 

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “72 tuntia”

  1. Ihanat eteläniemikuvat joka tapauksessa! Hyvin pystyy kuvittelemaan meren pauhun ja tuulen vinkunan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s