Ihminen, Ihminen ja luonto, Sää, Talvi

Melkein joulu

sininen1

”Koko Suomi saa valkean joulun” sanoi meteorologi, mutta taisi unohtaa, että täällä ihan etelässäkin on pari pientä saarta… Sain juuri hyvän loikka-teemalenkin, kun juoksin räntäsateessa ja väistelin vesilätäköitä. Olipa hyvä pitkästä aikaa ponnistaa ihan kunnon loikkia! Kaunistahan lumikin olisi, mutta en kyllä osaa sen puutteesta paineita ottaa.

sinistä2

Tajusin juuri, miksi joululoma tuntuu niin paljon armollisemmalta, kuin kesäloma: pimeään aikaan on paljon helpompi ottaa iisisti. Kesällä on pakko pomppia joka suuntaan, kun on niin valoisaa ja ihanaa ja elävää ja ja ja… Nyt ajattelin jopa katsoa ELOKUVAN (kesällä ei tulisi mieleenkään). Vielä en tiedä, minkä elokuvan, mutta vaihtoehtoja riittää – tämän vuoden aikana olen nähnyt enemmän teatteriesityksiä, kuin elokuvia. Eikä se tarkoita sitä, että olisin yhtäkkiä muuttunut teatteriaktiiviksi, vaan sitä, että olen katsonut tasan yhden leffan. Hmm.

sinistä4

Rauhalliset päivät tuntuvat tervetulleilta. Tämä syksy on ollut aikamoista menoa. Olen aloittanut tosi mielenkiintoiset ympäristökasvattaja -opinnot, minkä vuoksi kaupunkireissuja on tullut tehtyä tavallista tiuhempaan. Edestakaisin matkustamiseen on kyllä ollut hyvin korkea motivaatio, koska opiskelu on niin hauskaa. Ihanaa, kun koolla on niin samanmielinen joukko! Kenellekään ei tarvitse selittää, miksi ostaa luomukananmunia vaikka ne ovat kalliimpia kuin muut, tai miksi haaveilee pienemmistä lapsiryhmistä päivähoidossa, tai miksi ihmisten vieminen ulos luontoon on ihan elintärkeää.

(Reissaamisesta on ollut myös se hyöty, että lapsesta on tullut aika tottunut ja kärsivällinen matkustaja. Enää laivamatka ei tarkoita viiden tunnin portaissa kiipeilyä, vaan voimme vaikkapa rakentaa palapelejä ja leikkiä piilosta melkein sivistyneesti, jihuu!)

Kuvat ovat eiliseltä. Joulurauhaa.

sinistä3

Merry Christmas! Photos from yesterday.

Mainokset

3 vastausta artikkeliin “Melkein joulu”

  1. Tänne pohjoisemmalle saarelle tuli lunta noin 5 cm, joten varsin mannerjouluiselta näyttää!
    Kiva kuulla, että olet liekeissä opinnoista, se on ihan parasta! Hyvää joulua sinne etelään!

    1. Hullua miten lumentulo jakautuikin; kuulin, että suunnilleen Jurmon kohdalla meni raja 🙂 Ja totta tosiaan, on mahtavaa olla liekeissä opiskelusta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s