Ihminen ja luonto, Kesä, Stand Up Paddling

Laudalla

Välillä käy niin, että rakastuu johonkin kohteeseen jo ennen kuin edes pääsee lähietäisyydelle. On vain älyttömän hyvät vibat aiheesta, ja sitten tutustuessa huomaa, että todellisuus on vielä ennakkokäsitystäkin parempi. Viimeksi minulle kävi näin suppailun, eli Stand Up Paddlingin, kanssa. Se on ehkä yksi parhaista liikkumisen (ja olemisen!) muodoista, mitä ihminen voi keksiä!

Sain laudan keväällä, ja tänä kesänä olen suppaillut aina, kun mahdollista. Väittäisin, että tuttuihin maisemiin pääsee tällä tavoin sulautumaan vielä ihan eri tavalla, mitä meloessa.

Otin kameran mukaan yhtenä vähätuulisena päivänä. Aalloissa en pystyisi kuvaamaan…

SUP1SUP2

Laudalla on kätevä siirtyä jonnekin kauniiseen paikkaan lekottelemaan tai venyttelemään. Oloa voisi kuvata hyvinkin ”kelluvaksi”.

SUP7

Nämä kuvat otin samana päivänä, kävin tuolloin suppailemassa sekä päivällä, että illalla. Illalla menin naapurisaaren hiljaiseen laguuniin.

SUP3

Tulin kotiin sataman kautta. Se oli kesäisen täysi.

SUP4

SUP5

Kaikki veneet eivät mahtuneet laitureihin, osa oli ankkurissa lahdella.

SUP6

Sää tekee jokaisesta suppailukerrasta erilaisen. Yhtenä aamuna kiersin naapurisaaren, ja aallot huuhtoivat jalkojani koko matkan. Odotan kuumeisesti, että pääsen paremmin tutustumaan aallokossa liikkumiseen ja surffaamiseen!

Mainokset

5 vastausta artikkeliin “Laudalla”

  1. Hetkinen. A moment. En tajua, miten laudalla voi pysyä pystyssä!? Stand up siis kun tarkoittaa tietääkseni sitä. ja meloa, paddling, samalla? WTF?
    Ihanat kuvat maailman ihanimmasta saaresta ❤

    1. Hih, Saila, ei ole ollenkaan niin vaikeaa mitä luulisi! Paljon helpompaa, kuin vaikkapa kajakissa seisten melominen (mikä ei siis ole mitenkään tarkoituksenmukaista, mutta lapsi on terve kun se leikkii 😉 ) Lauta on kuitenkin aika leveä. Ainoastaan takaapäin tulevat aallot saattavat heittää sitä aika arvaamattomasti, jolloin horjahtaa helposti. Kaksi kertaa olen kastunut läpimäräksi. Ekalla kerralla menin leikkimään kuohuun, ja kun käänsin selkäni aalloille, tempaisi aalto laudan altani kuin jonkin kevyen lastun. Toisella kerralla harjoittelin seisomaan laudan päällä yhdellä jalalla…vähän aikaa vielä…ja vielä vähän…ja vieläää…MOLSKIS! 🙂 Pitää varautua kastumaan!

    1. Toivon mukaan 😀 Se itse melontaliike on niin ”vinottainen” tai siis kiertävä, että tuntuu kyllä mukavasti vatsassa!

  2. Ajattelin sinua tänään, kun näin ihmisten ”suppailevan” (mistä sana mahtaa olla peräisin?) Töölönlahdella Helsingissä. Olisikohan siellä peräti suppilautavuokraamo… en ehtinyt käydä tarkistamassa. Hauskalta näytti joka tapauksessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s