Ihminen, Kylä, Lapset, Ystävät

Paikka ja ihmiset

eteläniemi1.1

Aika usein kysytään, että mikä Utössä oikein viehättää, ja miksi asumme täällä. Yleensä osaan vain todeta  ”No se on tää paikka…ja nää ihmiset”, mikä ehkä kuulostaa epämääräiseltä vastaukselta, mutta toisaalta jokainen täällä enemmän aikaansa viettänyt ymmärtää, mistä on kyse.

eteläniemi2

Tyttö on juuri jäämässä saaren ainoaksi alle kouluikäiseksi asukkaaksi. Olen miettinyt viimeaikoina paljon tämän sosiaalisen ja vähitellen leikki-ikään tulleen lapsen ihmissuhteita. Hänellä ei nyt ole jokapäiväistä ikäistään leikkiseuraa, mutta toisaalta hän kasvaa eri ikäisistä ihmisistä koostuvassa hienossa saariyhteisössä. Hänellä ei ole samana toistuvaa, turvallisuuden tunnetta tuovaa päiväkoti/harrastus -rutiinia, mutta hänellä on tämä paikka.

lapsi1

Haluan viettää aikaani paikoissa, joita rakastan, ja tehdä asioita, joiden parissa olen eniten oma itseni. Ja ottaa lapsen mukaan. Uskon sen kantavan pitkälle – lapset ovat taitavia aistimaan tällaisia juttuja, ja osaavat poimia siitä sen olennaisen, rakkauden.

eteläniemi3

Sovimme treffit naapurisaaren lasten kanssa, tunnin laivamatkan päähän. Leikimme täällä vierailevien lasten kanssa. Yritän päästä kaupunkireissuilla näkemään omia ystäviäni ja heidän perheitään, siinäkin on kaverisuhteita, jotka eivät katoa mihinkään. Pyrimme opettamaan sosiaalisen kanssakäymisen sääntöjä perheen sisällä. Kannustamme tyttöä olemaan tekemisissä kaikkien saarelaisten ja vierailijoidenkin kanssa. Jos päättää asua tällaisessa paikassa, täytyy joidenkin juttujen eteen olla valmis näkemään vähän vaivaa. Ja kyllä olenkin, koska onhan täällä kuitenkin…tää paikka ja nää ihmiset.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s