Ihminen ja luonto, Meri, Stand Up Paddling, Syksy

Aamuhetki

Kello soi 5:47. Ulkona oli pilkkopimeää, koska taivaalla oli pilviä. Loikoilin vielä hetken. Nousin ylös, söin banaanin, ja puin edellisenä iltana valmiiksi keräämäni varusteet. Ohut lämpökerrasto, kuivapuku, neopreenitossut, pelastusliivit. Kännykkä vesitiiviiseen pussiin, kamera liivin taskuun, juomapullo käteen.

aamusup5

Ulkona oli hiljaista. Oikeasti hiljaista – ei tuulenvärettäkään. Laudan pumppaamisesta kuuluva meteli tuntui rikolliselta, yritin hoitaa sen nopeasti. Kannoin laudan ja melan rantaan, kahlasin tummaan veteen, ja kiipesin laudalle. Se on lempikohtani – kun keho siirtyy veden kannateltavaksi, ja lauta alkaa liukua äänettömästi eteenpäin.

aamusup1

Meloin kohti itää. Siellä pilkotti heikkoa valoa pilvien välistä. Vesi oli aluksi niin tummaa, etten nähnyt allani kuin mustaa. Vähän ajan kuluttua aloin jo erottaa lähellä pintaa olevat kivet. Yhden kerran luulin olevani vaalean kiven yläpuolella. Kun yritin mitata syvyyttä tökkäämällä kiveä melalla, horjahdin – alla ei ollutkaan mitään kiinteää, vaan valtava meduusamatto.

aamusup2

Vesi liikkui ainoastaan sen verran, että sen hidas huojunta sai aikaan pienen ritinän: rantakivillä kasvavat levät joutuivat välillä veden alle ja välillä pinnalle, ja siitä liikkeestä kuului pienenpieni ääni. Istuin kuuntelemaan.

aamusup3

Värit tulivat esiin hiljalleen. Aloin erottaa myös pohjan yksityiskohtia. Meloin kapeikoissa pitkään, ja katselin meduusoja, kaloja, simpukoita ja hiljaisten virtojen mukana taipuvia meriheiniä.

Mainokset

6 vastausta artikkeliin “Aamuhetki”

  1. Ihanaa…
    Oma aamuhetkeni oli hieman erilainen. Torkutin kännykän herätystä kolmesti. Nousin istumaan sängynlaidalle ja tunsin kuinka niskani oli jumissa ja nenä hieman tukossa. Puin nopeasti vaatteet päälle, joita en ollut laittanut edellisenä iltana valmiiksi vaan päätin lennossa mitä puen. Siihen nähden kuinka nopeasti tein päätökseni niin suurinpiirtein säädyllinen asukokonaisuus tuli puettua. Nopea hiusten harjaus, hampaiden pesuun ei ollut aikaa… Kiirehdin bussipysäkille, tällä kertaa bussi oli ajoissa ja ahdin vaihtaa toiseen bussiin ilman pitkää odottelua vaihtopysäkillä. Ulkona paistoi aurinko ja ilma oli kirkkaan kirpeä, mutta en kuitenkaan siinä aamuputkessa huomannut nauttia siitä. Jospa huomenna tekisin toisin…?

    1. Hihi, sellaista se välillä on… Aamut on vaan niin tärkeitä, ne vähän niinkuin virittävät päivän tunnelman – tosin riippuu ihan ihmisestä, joillekin sillä ei ole mitään merkitystä 🙂 Mulla mukavaksi suunniteltu aamujooga/lenkki/kävely/suppaus saattaa olla pienestä kiinni: jos olen illalla unohtanut laittaa vaatepinoon vaikkapa yhdenkin asian, esim.sukat, niin todennäköisesti mennessäni hakemaan niitä kaapista potkaisen lattialla lojuvaa lelua joka rämähtää päin seinää niin, että tyttö herää ja alkaa kitistä, eikä nukahda uudelleen ennen kuin olen maannut vieressä vartin 😀 Kokemuksen syvällä rintaäänellä – mikään ei ole äänekkäämpi, kuin ihminen, joka yrittää toimia hiljaa! 😀

  2. Nyt on pakko yrittää kommentoida ja ilmiantaa itsensä lukijaksi, vaikka sanattomaksi meinaakin jättää, kun tekstisi kautta uppoaa johonkin ihan eri sfääreihin. Fanitan tekstejäsi isosti ja olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa. Sain tilaisuuden kokeilla suppailuakin (Kuulostaa jotenkin liian trendikkäältä. Laudalla seisomista. Veden kuljettaman laudan päällä seisomista.) viime kesänä ja tietysti ihastuin heti tällaiseen luonnon lähelle tuovaan liikuntamuotoon.

    Utö on ajatuksissani! Ehkä vielä joskus. Paljon terveisiä kaikille!

    1. Moi Martina! 🙂 Ja kiitos! Kiva kun luet! Ja kiva että olet lillunut laudalla, se on vaan niin mainiota 🙂 Kyllä, Kerron terkut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s