Ihminen, Ihminen ja luonto, Talvi

Laatikoissa?

erillisyys2

Eri tavoin kauniita talvipäiviä. Tänään kävimme ystävien kanssa majakan eteläpuolen luodolla. Lapset kiisivät nuoskaantuvassa lumessa pyllymäkeä ja pingviinimahalaskuja. Me aikuiset juttelimme siitä, kuinka mukavaa on tietynlainen rajattomuus; ettei tekemisiä ole rajattu vain omiin laatikoihinsa.

Liikkuminen kuntosalilla, leikkiminen leikkipuistossa, oppiminen luokassa, viihtyminen harrastustiloissa…ja näiden välillä siirtymät jossakin omassa tyhjiössä. Muistan ahdistavan järjettömyyden tunteen, kun Australian-matkalla näin ihmisten tulevan luonnonpuistoon ajamaan maastopyörillä, kuljetettuaan ensin pyörää auton katolla kahden tunnin matkan päästä kaupungista. (Edit: Ja tarkoituksena ei ole dissata maastopyöräilijöitä, vaan ihmetellä tätä meidän ihmisten touhua välillä… Samanlainen järkytyksen tunne tuli, kun muutin 10 kilometrin päähän kuntosalistani, ja ensin aloin kulkea sinne pyörällä/kävellen, mikä vei älyttömästi aikaa. Sitten eräänä loskaisena talvipäivänä mietin, pitäisikö laittaa auto lämpeämään, että voin ajaa salille…Eih!)

Ei, kyllä tämä maailma vaan on aika yhtenäinen paikka, jos ei väkisin yritä kaikkea erotella ja rajata.

erillisyys1

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Laatikoissa?”

  1. Niinpä… tuo harrastusvälineiden roudaaminen johonkin tiettyyn paikkaan autolla tuntuu aina kovin hassulta… mutta kaikilla ei tietty ala esimerkiksi hiihtomahdollisuus heti kotiovelta. Silti… ympäristö on ympäristöä joka paikassa.

    1. Kyllä, ja mun oli pakko laittaa vielä pieni edit tuohon itse juttuun… Kyllähän sitä kaikki roudaavat harrastusvälineitään ympäriinsä, mutta jossain kohtaa jokaisella tulee vastaan jonkinlainen järjettömyys-raja 🙂 Jos ympäristöä rakennettaisiin vähemmän laatikko-mentaliteetilla, jätettäisiin vaikkapa kaupunkiin enemmän luonnonympäristöjä ja viheralueita, ei tarvitsisi lähteä aina niin kauas ”harrastamaan” ja ”viihtymään”…kun pelkkä kävelymatka töihin voisi olla niin viihtyisä, ettei muuta enää kaipaisi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s