Ihminen ja luonto, Kirjat, Syksy

Kirjapinoja

Olen vuoden ajan lukenut harvakseltaan, ehkä kirjan kuukaudessa. Iltaisin lukiessa on aina pahaenteinen ääni takaraivossa hokenut: ”Teet tätä nyt sitten yöunien kustannuksella!” Nyt, kun pienempi lapsi nukkuu säännölliset päiväunet, jää lukemiselle taas paremmin aikaa päivisin. Ehdin yleensä sekä lukea esikoiselle päiväleposadun, että sen jälkeen vielä itsekseni syventyä johonkin kirjaan hetkeksi.

Kuvan kirjapino ilmestyi sängyn viereen, kun kävin pari kertaa innoissani kirjastossa. ”Jee, nyt on taas aikaa lukea, seuraavaksi voisin lukea vaikkapa…nämä!” Missä kohtuus?!! Kirjastoreissuni ovat tässä vaiheessa vähän kuin vierailuja jossakin herkkubasaarilla pitkän paaston jälkeen.

Lukemiseen on muuten tullut ihan uusia ulottuvuuksia sen jälkeen, kun pääsin mukaan ihanaan lukupiiriin. (Voin suositella lämpimästi, jos ajatus yhtään herättää innostusta!) Tuntuu hienolta, kun voi jonkun kanssa puida läpi lukukokemusta. Kirjoihin tulee lisää syvyyttä ja näkökulmia, kun niitä pohtii yhdessä. Lisäksi olen lukenut jo nyt useita sellaisia teoksia, joihin en olisi tullut tarttuneeksi ilman lukupiiriä.

Lopuksi vielä loppusyksyn sävyjä. Niihin on mielestäni jännittävää imeytyä, ja samalla hiljalleen laskeutua kohti hämärää marrasaikaa.

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Kirjapinoja”

  1. Voi kun olisi ihanaa, kun osaisi lukea…. mulla on kooltaan samanmoinen pino olkkarin pöydän alla (ammatti- , itsetuntemus- ja kaunokirjallisuutta) ja pari ammatillista kirjaa kulkee koko ajan kassissa mukana. Osa kirjoista omia ja osa kirjaston. Viimeksimainituissa tulee aina käyttöön kaikki mahdolliset uusimiskerrat…. 😀 . Ja tuosta kahdesta käyhtössäsi olevasta kielestä olen kyllä myös kateellinen….. mun ruotsinkielen taitoa kuvaa päivän turkkarin juttu mokista ruotsin kielen käytössä…. :-D. Ihanaa Marrasaikaa teille ❤

    1. Oi, välillä on ajanjaksoja, jolloin lukeminen ei rullaa. Niin se vaan menee. Joskus jos tekisi mieli lukea, mutta ei ihan saa keskityttyä, kannattaa kokeilla lukea jotakin nuortenkirjahyllystä! Niissä on ihan samoja teemoja, mitä aikuisten kaunokirjallisuudessa, mutta usein ne jotenkin lähtevät paremmin ja nopeammin käyntiin! Ja ovat ”freesejä”! Sitten kun on lukenut x määrän nuortenkirjoja, onkin yhtäkkiä niin hyvä lukuvauhti päällä, että voi tarttua mihin tahansa kirjaan!

      Muunkielisistä kirjoista: alussa helpottaa huomattavasti, jos ei edes yritä ymmärtää joka sanaa täydellisesti! 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s