Ihminen ja luonto, Lapset, Melonta, Sää, Talvi

Sään haltijan yllätyslahja

Nyt kun vesisade on jo sulattanut lähes kaiken lumen pois, on hauskaa muistella äskettäistä, vajaan viikon pituista ihanaa talvea. Olin jo lähes sopeutunut ajatukseen kokonaan lumettomasta talvesta, mutta niin vain alkoikin kovien etelämyräköiden jälkeen taivaalta yhtäkkiä tupruttaa lunta. Lapset hakivat sukset esille samantien!

Vietimmekin sitten viikonlopun suksilla! Kuopuksen vaunujen koppa pedattiin ahkioon, jota minä vedin perässäni, ja siellä hän nukkui tyytyväisenä päiväunet. Oli mahtavaa päästä hiihtämään pitkästä aikaa!

Sunnuntaina oli tyyntä kuin toukokuussa! Ja aurinkoa! Ja puuterilunta!

Illalla tuli vielä niin ihana auringonlasku, että oli pakko vaihtaa sukset kajakkiin. Laskeva aurinko värjäsi lumiset luodot vaaleanpunaisiksi. Ne näyttivät välillä leijailevan ilmassa, koska oli niin tyyntä. Lilluin siellä pastellinsävyisessä, hiljaisessa äärettömyydessä.

 

 

Mainokset

4 vastausta artikkeliin “Sään haltijan yllätyslahja”

 1. Se hiljaisuus on kuin lahja, kun muutama päivä aiemmin oli myrskynnyt, ja nyt taas on puuskainen tuuli. Paukunta, nitinä ja kohina ovat niin arkipäivää – ja siellä Utössä vielä enemmän kuin täällä sisäsaaristossa! – että on outoa ja hienoa, kun on tyyntä. Silloin harvoin 😀
  Aivan ihanat kuvat, jännää, että sielläkin pääsi suksille! Nyt onkin ihan kevät, jihuu 🙂 Noh, tämä tuuli… leikin, että on kevätmyrsky. Lähden ulos laskemaan piippoja…

  1. Minustakin hienointa on myrskyn jälkeinen hiljaisuus! Tyyni ilma on erityisen ihana, kun ensin on ollut pitkään tuulista. Puhekumppanin kanssa ei tarvitsekaan yhtäkkiä enää huutaa, kun tavallinen äänenkäyttö riittää viestin kuulemiseen 🙂

   Paljon valoisia Kevätfiiliksiä sulle 🙂

 2. Maagista maagista, ja ihanaa päästä näin jälkikäteen uudelleen kurkistamaan noihin päiviin, . Kun en itse kuvaa, tuntuu ihan kuin olisit tehnyt taikoja – tuot päivät ja tunnelmat vahvoina takaisin maaliskuun lopussa! Muistaa lasten innosta hiestyneet kasvot ja hiihtohulluuden, joka jatkoui vaan, vaikka aurin kolaski…

  1. Joo, se hiihtohulluus! Ja se tyyneys niiden kaikkien märkien ja myrskyisten päivien jälkeen! Paria päivää aiemmin katseltiin surffaajia, ja sitten olikin hiihtokelit! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s